Adam og Eva Care

Adam og Eva Care

Røde Kors Secondhand | Moteshow

Postet av Adam og Eva Care den 3. Okt 2016

Lørdag 1. oktober var det lansering av årets TV-aksjon over hele landet. I Oslo ble det hele markert med en stor stand på Jernbanetorget. Flere av Adam og Eva sine lærlinger var tilstede og gjorde hår for moteshowet til Røde Kors Secondhand.


En fantastisk dag,

det var gøy å få være en del av!

Susanne/teamleder

Lærling på PaleetUnder dagen på jernbanetorget kunne du også oppleve flydropp og kjøre gjennom Syrias gater med VR-briller. Du kunne i tillegg besøke feltsykehus og snakke med de som har jobbet for Røde Kors ute i felten. Se mer fra dagen på Røde Kors Secondhand sin facebook.


FOTO: SIRI SKRANEFJELL0 Kommentar

8.mars - Gratulerer med dagen!

Postet av Adam og Eva Care den 8. Mar 2016

Likestilling er ikke bare et mål i seg selv. Det er også en forutsetning for å bekjempe fattigdom, skape bærekraftig utvikling og demokrati."

-Kofi Annan-


Dette sitatet har vi funnet på Care Norge sine hjemmesider.

Adam og Eva er stolte av å samarbeide med Care Norge og på en dag som denne går tankene våre ekstra til prosjektet vi støtter i Burundi.

De aller fattigste er ofte kvinner og derfor har Care fokus på å hjelpe akkurat disse:


Hvis du er født som jente i et fattig land, har du alle odds mot deg:

  • To tredeler av verdens analfabeter, er kvinner (UNESCO)
  • 39.000 jenter giftes bort hver dag
  • Hver fjerde jente i utviklingsland blir mor før hun fyller 18 år
  • Én av tre kvinner globalt opplever å bli utsatt for vold eller seksuelt overgrep
  • Bare én av fem av verdens parlamentarikere er kvinne

Ifølge den internasjonale likestillings indeksen deltar bare 51 prosent av kvinnene i arbeidsmarkedet, mot 77 prosent menn. I alle land får kvinner lavere lønninger enn menn, og i de fleste regioner i verden bruker kvinner over dobbelt så mye tid på ulønnet hus- og omsorgsarbeid. Det er ikke bare galt, men det er ulønnsomt. Fattige land går glipp av verdifull vekst fordi kvinner ikke inkluderes i politikken, i lokalsamfunnet - og ikke minst i økonomien.

For å få til bærekraftig endring samarbeider vi med kvinnene. Vi gir dem kunnskap, styrke og mulighet til å klare seg selv, blant annet gjennom spare- og lånegrupper.
0 Kommentar

Powered by: Bloc